اصول طراحی لوگو و کاربردهای آن در عصر امروز چیست؟

طراحی لوگو

توضیحات

لوگو چیست؟

 برای شناخت اصول طراحی لوگو، ابتدا این نماد گرافیکی و پرکاربرد و مهم را باید به خوبی شناخت. گرافیست‌ها و طراحان حرفه‌ای، تعاریف متعددی از لوگو ارائه می‌دهند. بر طبق تعریف، لوگو یک نماد گرافیکی قابل درک یا زبانی تصویری است که می‌توان آن را به شکل تصویر، متن یا ترکیبی از آن‌ها طراحی کرد.

هدف از طراحی لوگو این است که به یک برند یا شرکت هویت بدهد. یک برند از طریق لوگو. نسبت به ایجاد اعتماد در مشتریان جدید و حفظ هویت خود در بازار رقابتی اقدام می‌کند. در حقیقت لوگو به عنوان نماینده برند با مشتریان ارتباط برقرار می‌کند. کاربردهای لوگو عمدتاً شامل موارد زیر است:

  •  انتقال مفهوم خدمات یک برند به مشتریان؛
  • اعتمادسازی به محصولات و خدمات یک برند و کسب و کار؛
  • نشان دادن هویت یک سازمان یا کسب و کار بزرگ یا کوچک؛
  • علامت‌گذاری یک محصول توسط شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و همچنین کسب‌وکارهای کوچک و نوپا.

طراحی لوگو از اهمیت زیادی برخوردار است. در فرایند طراحی باید به جزئیات، ظرایف و نکات لوگو دقت کرد و آن را متناسب با اهداف و رویکردها و خدمات برند یا شرکت طراحی کرد. طراحی لوگو حرفه‌ای شرکت و برند خود را به چاپ لبخند بسپارید.

ویژگی‌ها و کاربردهای لوگو

برخی از ویژگی‌های مهم و کاربردهای لوگو به شرح زیر است:

  • یک لوگو یا آرم خوب می‌تواند در ذهن مخاطب حک شود و به دلیل منحصر به فرد بودن، ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشد؛
  • طراحی یک لوگوی زیبا و مؤثر در محبوبیت یک برند در نزد مخاطبان بسیار مهم است؛
  • لوگو می‌تواند به عنوان نماینده و زبان برند، علامت تجاری و هویت سازمان شناخته ‌شود و در بسیاری از موارد تصویر لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهن افراد خطور می‌کند. به عنوان مثال: کوکاکولا، نایک، اپل و غیره
طراحی لوگو

تاریخچه طراحی لوگو

تاریخچه طراحی لوگو به انسان‌های اولیه برمی‌گردد که تصاویر را برای انتقال مفاهیم به یکدیگر، حکاکی می‌کردند. هر کدام از این نقش و نگارها، مفهوم خاصی را به بیننده منتقل می‌کرد. هشدار دادن به یکدیگر، تعیین مالکیت و قلمرو، از جمله اهداف انسان‌های اولیه برای حکاکی نقش و نگار روی دیوار غارها و صخره‌ها بوده است.

به مرور زمان و در جوامع قرون وسطی سرمایه‌داران، تجار، صنعتگران و … از علائم و نشانه‌ها (لوگو، آرم) برای شناسایی کالاها و محصولات خود استفاده می‌کردند. اولین لوگوی کشف شده توسط مورخان و باستان‌شناسان به یونان باستان باز می‌گردد. در آن زمان از کلمه لوگو استفاده می‌شد که ریشه یونانی دارد. یونانی‌ها برای دریافت پیام‌های مخفی خود در پادشاهی، از یک آرم استفاده می‌کردند. بسیاری از سکه‌های باقی مانده از یونان و روم باستان دارای آرم پادشاهان زمان خود هستند.

لوگوهای قدیمی

 آشوری‌ها، چینی‌ها، مصریان و بابلیان نیز از طراحی لوگو برای ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کردند. لوگوها در آن دوره به شکل کلماتی بودند که می‌توانستند پیام خود را منتقل کنند. لوگوها در قرن 13 و 14 نیز به شکل وسیع، مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در این دوره از علائم تجاری برای امور صنعتی، تجاری و کشاورزی استفاده می‌شد. در حقیقت استفاده تجاری از لوگوها در این زمان آغاز شد. به عنوان مثال، کشاورزان از تمبرهای ساخته شده با آهن داغ، برای حکاکی روی گاوهای خود استفاده می‌کردند تا آن‌ها را از گاوهای دیگر کشاورزان متمایز کنند.

ظهور لوگو در انقلاب صنعتی

طراحی لوگو در طول انقلاب صنعتی در قرن هجدهم آغاز شد و از آن زمان به بعد لوگو و برند رشد بیشتری داشته است. کسب‌وکارها گسترش یافتند و از آن زمان به بعد، فرهنگ برند و استفاده تجاری از لوگو افزایش یافت. با گسترش محصولات و تجارت، محصولات مختلف زیادی وارد بازار شد که هر یک برای متمایز شدن از یکدیگر نیاز به لوگو داشتند. ظهور فنّاوری، منجر به شکل‌گیری مفاهیم جدیدی از طراحی لوگو شده است. ظهور هنرهای تجسمی و لیتوگرافی به فرآیند طراحی لوگو کمک زیادی کرد و به تدریج در اواخر دهه 1890، لوگوهای تجاری شکل جدیدی به خود گرفتند.

 انواع طراحی لوگو

طراحی لوگو را می‌توان بر اساس استفاده از عناصری مانند متن و شکل به پنج گروه کلی تقسیم کرد. این تقسیم‌بندی بر اساس متن، تصویرسازی، مفهوم و سمبل صورت گرفته است. عموماً قیمت طراحی لوگو نیز بر اساس هر کدام از این طرح‌ها متفاوت است.

ورد مارک (Wordmark)

وردمارک که با عنوان لوگوتایپ نیز شناخته می‌شود، از بسیاری جهات ساده‌ترین نوع طراحی لوگو است. در این نوع لوگو، نام برند، به تنهایی در متن لوگو نشان داده می‌شود. طراحی متن لوگو ممکن است با توجه به نوع دست خط، امضا، فونت‌های سفارشی یا فونت‌های موجود صورت گیرد. از نمونه‌های معروف لوگوتایپ، می‌توان به لوگوهای کوکاکولا، دیزنی، کانن، سونی، ویزا، گوگل، فیس‌بوک و یاهو اشاره کرد. برای برندهای بزرگ، استفاده از یک لوگوی ساده متنی، کارایی زیادی از نظر رقابت‌پذیری، پایداری و ثبات تجاری دارد؛ اما با این حال، این نوع لوگو همچنین می‌تواند انتخاب خوبی برای یک استارتاپ و کسب و کار نوپا باشد، زیرا حاوی نام کامل شرکت است و به شناخته شدن آن کمک زیادی می‌کند.

استفاده از علائم اختصاری (Lettermark) برای طراحی لوگو

یک نمونه طراحی لوگو است که با عنوان مونوگرام نیز شناخته می‌شود. این نوع طراحی لوگو، شامل حروف اول شرکت، نام تجاری یا نام برند است. در حقیقت در این نوع لوگو، نام کامل برند درج نمی‌شود. از جمله نمونه‌های معروف می‌توان به لوگوی ناسا (NASA) اشاره کرد که سرواژه سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا است. این نوع طراحی لوگو، انتخاب خوبی برای شرکت‌هایی است که تلفظ نام آن‌ها دشوار است یا برای تبلیغ و درج اخبار و اطلاعات در رسانه‌ها، خیلی طولانی به نظر می‌رسد.

نشانه تجاری (Brandmark)

این نوع طراحی لوگو که به عنوان علامت تصویری نیز شناخته می‌شود، حاوی تصویر یا نمادی است که نشان دهنده شرکت یا برند است. نمونه‌های معروف عبارت‌اند از نماد شرکت اپل که یک سیب گاز زده است یا نماد شرکت توییتر که یک پرنده است. علامت تجاری می‌تواند روشی عالی برای مخاطبان باشد تا از طریق آن ارتباط ذهنی با برند برقرار کنند. استفاده از تنها یک نماد برای معرفی و نمایش یک نام تجاری، مزایای آشکاری در ارائه خدمات به بازار جهانی دارد، زیرا می‌توان آن را فوراً در همه جای دنیا شناخت و با آن ارتباط برقرار کرد. با این حال، موفقیت یک علامت تجاری به این بستگی دارد که مخاطبان بدانند نماد مذکور به چه معناست، لذا این نوع طراحی لوگو، کارایی زیادی برای برندهای مشهور دارد. بر این اساس، این نوع طراحی لوگو، برای کسب‌وکارهای کوچک و شرکت‌های نوپا و گمنام توصیه نمی‌شود.

طراحی لوگو

استفاده از علائم ترکیبی (Combination mark) در طراحی لوگو

 همان‌طور که از نام آن پیداست، این نوع طراحی لوگو ترکیبی از علامت کلمه و نماد است. از نمونه‌های معروف می‌توان به آدیداس، ایکس باکس و مک‌دونالد اشاره کرد. علامت‌های ترکیبی که به عنوان لوگوتایپ‌های نمادین نیز شناخته می‌شوند برای مارک‌های جدید یا کمتر شناخته شده مفید است. این نوع طراحی لوگو از پیچیدگی‌ها و ظرایف خاصی برخوردار است. این نوع طراحی لوگو، به متمایز شدن یک برند کمک می‌کند و لذا کمتر با لوگوی برندهای دیگر اشتباه گرفته می‌شود.

نشان یا امبلم (Emblem)

مانند یک علامت ترکیبی، امبلم یا نشان نیز شامل متن و نماد است، اما در این مورد متن در داخل نماد ظاهر می‌شود. از نمونه‌های معروف طراحی لوگو به این سبک می‌توان به آرم فورد و مسترکارت اشاره کرد. نشان‌ها نسبت به علامت‌های ترکیبی انعطاف‌پذیری کمتری دارند، زیرا عناصر آن‌ها معمولاً به سختی جدا می‌شوند. این سبک از لوگو که به طور تاریخی توسط سازمان‌هایی مانند مدارس، مؤسسات خیریه، تیم‌های ورزشی و سازمان‌های دولتی استفاده می‌شود و شبیه نشان یا مهر است، می‌تواند فضایی از اقتدار و اصالت را به یک برند مدرن القا کند.

طراحی لوگو موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک طراحی لوگو موفق باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • مرتبط با موضوع باشد؛
  • از طراحی بادوام و پایدار برخوردار باشد؛
  • انعطاف‌پذیر و قابلیت رنگ‌آمیزی داشته باشد؛
  • رنگ‌های استفاده شده با خدمات برند متناسب باشند؛
  • متمایز، واضح و ساده طراحی شود؛
  • قابل تبلیغ باشد؛
  • با خصوصیات و اهداف برند تناسب فرهنگی داشته باشد؛
  • از رنگ‌های مناسب و مکمل بر اساس موضوع استفاده شود؛
  • قابل چاپ به روش‌های مختلف باشد؛
  • نشان‌دهنده محصول یا خدمات یا رویکرد شرکت یا برند باشد.

مدت زمان تحویل

زمان تحویل کار 3 تا 5 روز کاری 

در برخی موارد بسته به سفارش مشتری این مدت زمان بیشتر می شود اگر سوالی داشتید با ما تماس بگیرید. 

آدرس ما در اینستاگرام

مارا در اینستاگرام دنبال کنید و سوالات و سفارشات خود را ثبت کنید